(placeholder)

Cursussen


Cursussen.


Kunst en zingeving gaan goed samen en in mijn ogen versterken ze elkaar. De cursussen die ik geef en gegeven heb verbinden deze gebieden met elkaar en versterken elkaar. Daar waar het cursussen betreft aan leraren of ouders heeft de zingeving te maken met de pedagogische ontwikkelingskansen die het boetseren biedt voor het opgroeiende kind. Vanuit deze invalshoek heb ik een aantal jaren cursussen gegeven aan o.a. een lerarenopleiding in Slowakije, de Ouderacademie in Driebergen en de Vrijeschool Lerarenweek, voorheen Zomercursus Zutphen. Mijn lange ervaring als klassenleerkracht aan een Vrijeschool geeft mij veel ervaring om uit te putten.

Momenteel ben ik bezig om mijn kennis en ervaringen met het boetseren op de Vrijeschool (klas 1 t/m 6), leerplan en antroposofische menskunde te bundelen ter inspiratie voor leerkrachten. Wil je op de hoogte gebracht worden bij het verschijnen: stuur dan een mail naar rolf@aardewerkplaats.nl .

Naar verwachting verschijnt het boek in het voorjaar 2021.


In samenwerking met “De Drempel” organiseren we cursussen vanuit de zingeving en dan heeft de kunst een dienende rol. Daarnaast gaf en geef ik workshops aan groepen mensen die elkaar in het kunstzinnig werk willen ontmoeten.

Uit het boetseerboek, vierde klas

Komende cursussen.

Een cursus over de zeven vrije kunsten

Winter en voorjaar 2021

7 vrije kunsten

Een vijfdaagse reis naar Chartres

Najaar 2021

Chartres

Een cursus over de zeven vrije kunsten

Januari en voorjaar 2022

7 vrije kunsten 2